Εκτύπωση αυτής της σελίδας
4 Ημέρες

Βουδαπέστη

4 Ημέρες
495€
4 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Βουδαπέστη, Παραδουνάβια Χωριά
 
1η Ημέρα: Αθήνα | Βουδαπέστη (Περιήγηση Πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βουδαπέστη.   Άφιξη και περιήγηση.  Η πόλη αποτελείται από τη Βούδα και την Πέστη, οι οποίες απλώνονται, η μεν Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η δε Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση τη διασχίζει ο γαλάζιος Δούναβης. Θα αρχίσουμε από την Πέστη και την Πλατεία των Ηρώων, στολισμένη με  υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων.  Ύστερα μέσω της οδού Αντράσσυ, ενός απ’ τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Η εκπληκτική Όπερα και το εντυπωσιακό Μπαρόκ Κοινοβούλιο στις όχθες του Δούναβη θα μείνουν αποτυπωμένα στις μνήμες μας. Ακολούθως θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγία Ματτία (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες).  Μετάβαση στον λόφο Γκέλλερτ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης από τη Citadella. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η Ημέρα: Βουδαπέστη
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα στη διάθεσή σας.  Πρόκειται για μία πόλη στην καρδιά της Ευρώπης, μια μητρόπολη σε ακμή όπου το ιστορικό παρελθόν και το μοντέρνο παρόν αναμειγνύονται με την κοσμοπολίτικη φλόγα. Με τον αρχιτεκτονικό της πλούτο και τη φυσική ομορφιά της κατατάσσεται δίπλα στο Παρίσι, τη Ρώμη και την Πράγα ως μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη.

3η Ημέρα: Παραδουνάβια Χωριά (Προαιρετική)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε (προαιρετικά) για εκδρομή  στα παραδουνάβια χωριά, στον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Η βόλτα μας ξεκινάει από το γραφικό χωριουδάκι του Αγ. Αντρέα, γνωστό και σαν «χωριό των καλλιτεχνών», με τα γραφικά σοκάκια, την Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία την Πινακοθήκη FERENCY και το μουσείο Κεραμικής της KOVAC. Συνεχίζουμε με το Βίσεγκραντ από όπου μπορούμε να δούμε την καμπή του Δούναβη και τελειώνουμε με το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκιο και τις κατακόμβες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Ημέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Η δική μας πρόταση είναι να κάνετε έναν περίπατο στο νησί της Μαργαρίτας (Margit-sziget), νησί στον ποταμό Δούναβη με μήκος 2,5 χιλιόμετρα και πλάτος 500 μέτρα. Περπατήστε παράλληλα στην καμπή του Δούναβη από τη μεριά της Πέστης για να δείτε σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου και δίπλα στην αλυσιδωτή γέφυρα, ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της Βουδαπέστης, τα παπούτσια του Δούναβη, όπου χιλιάδες Ούγγροι Εβραίοι εκτελέστηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.   Εν συνεχεία μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


Γενικές Σημειώσεις Προγραμμάτων

Τα αξιοθέατα που αναφέρονται σε κάθε προορισμό είναι ενδεικτικά | Η σειρά των εκδρομών / επισκέψεων μπορεί να διαμορφωθεί

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μία βαλίτσα (23κ.) και μια χειραποσκευή (8 κ.), ανά άτομο.
 • Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
 • Ξενάγηση της πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στο ξενοδοχείο).
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προαιρετικά:

Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά:  40€ 
Κρουαζιέρα στον Δούναβη:    25€ το άτομο με 1 ποτό
Δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά:    35€ το άτομο (μενού 4 πιάτων με κρασί).

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Ουγγαρία
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πρωινό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

18/09/2021

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

18/09/21 4* Πρωινό 495€ +90€ Περιλαμβάνονται

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ