logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210 33 11 900
4 Ημέρες

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο

4 Ημέρες
340€
4 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα - Μουσείο Παυλου Βρέλλη - Ιωάννινα - Νησί Λίμνης Παμβωτιδας - Μουσείο Αλή Πασα - Δημοτικό Μουσείο - Μουσείο Αργυροτεχνίας - Μουσείο Χρήστου Νικολάου - Μεγάλο & Μικρό Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Φαράγγι του Βίκου - Μονή Αγ. Παρασκευής - Βίτσα - Μέτσοβο - Οινοποιείο - Τυροκομείο Αβέρωφ - Πινακοθήκη Αβέρωφ


1η Ημέρα: Αθήνα - Ιωάννινα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Ιωάννινα μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και της Νέας Ιόνιας Οδού. Ύστερα από καποιες στάσεις για καφέ και ξεκούραση λίγο πρίν φθάσουμε στα Ιωάννινα επισκεφτώμαστε το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστούν μορφές κυρίως της νεότερης ιστορίας σε τρεις θεματικές ενότητες: την Προεπαναστατική περίοδο (Κρυφό σχολειό, Ίδρυση της Φιλικής εταιρίας κ.α.) γεγονότα του 1821 (θάνατος του Αλή Πασά), Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (γυναίκες της Πίνδου κ.α.). Άφιξη στα Ιωάννινα νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το μεσημέρι γεύμα εξ ιδίων σε κάποια ταβέρνα της πόλης. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε και να κάνουμε μία πρώτη βόλτα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Αρίστη - Μεγάλο & Μικρό Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Φαράγγι του Βίκου - Μονή Αγ. Παρασκευής - Βίτσα
Μετά το πρωινό μας νωρίς το πρωί ξεκινάμε για να πάρουμε μια γεύση από τα σπουδαιότερα Ζαγοροχώρια. Ξεκινάμε να δούμε μερικά από αυτά γιατί είναι τόσα πολλά και όλα τόσο όμορφα με τα καλντερίμια τους, τα πετρόκτιστα σπίτια με τις υπέροχες στέγες και τα τζάκια, και τους αγέρωχους ανθρώπους. Και είναι και εκείνη η ανυπέρβλητη θέα στις καμαρωτές βουνοκορφές και τα φαράγγια που σου μένουν χαραγμένα στο μυαλό.
Κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά περνάμε από την Αρίστη σε υψόμετρο 650 μέτρων. Θα κάνουμε μια μικρή στάση για να θαυμάσουμε τα γραφικά σοκάκια της με τις παλιές βρύσες, τα αρχοντικά ,τις εκκλησιές και τα παραδοσιακά καφενεία και τσιπουράδικα που μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν του τόπου.
Συνεχίζουμε την πορεία μας προς Μεγάλο Πάπιγκο για να φτάσουμε σε λίγο στη γέφυρα της Αρίστης του 1923, πάνω στον αφρισμένο Βοϊδομάτη.  Επόμενη στάση μας, το Μεγάλο Πάπιγκο, το πιο γνωστό Ζαγοροχώρι στα 980 μέτρα. Η θέα από εδώ είναι ανυπέρβλητη στο όρος Τύμβη και την κορυφή Γκαμήλα και τους πέντε πύργους της Αστράκας κυρίαρχους. Αλλά και το ίδιο το χωριό είναι πανέμορφο με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του. Μπορείτε να επισκεφτείτε το παντοπωλείο Στέρνα για τα δωράκια στους φίλους, κυδώνια, μανιτάρια, σμέουρα, κράνα και βότανα του βουνού. Συνεχίζοντας την άνοδο προς το Μικρό Πάπιγκο θα δούμε τις περίφημες κολυμπήθρες που έκανε τα μπάνια του ο Αλή Πασάς. Το χωριό πάλι σκαρφαλωμένο στα 1040 μέτρα, μας εντυπωσιάζει για την αυθεντικότητα και τη θέα του. Φεύγοντας θα δούμε την επιγραφή με το γνωμικό του Κολοκοτρώνη ‘Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες’. Πλησιάσαμε την κορυφή η τουλάχιστον την ατενίσαμε από ψηλά, καιρός να δούμε και το φαράγγι του Βίκου. Θα το προσεγγίσουμε στη θέση Οξιά λίγο πάνω από το Μονοδένδρι στα 1060 μέτρα.
Ένα μικρό μονοπάτι θα μας οδηγήσει στην άκρη του γκρεμού, με συντροφιά τον ίλιγγο και χάρισμα την μοναδική θέα στο Φαράγγι του Βίκου.

Συνεχίζουμε για το  Μονοδένδρι στην πατρίδα των μεγάλων ευεργετών αδελφών Ριζάρη  όπου σε απόσταση περίπου 900μ από την κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής  το οποίο χτίστηκε το 1412. Η μονή βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού της χαράδρας του Βίκου και πρόκειται για ένα πραγματικό μοναστήρι – φρούριο  καθώς βρίσκουμε πύλη με καμάρα, χτίσματα πέτρινα, καλοχτισμένα κελιά, πηγάδι, καταπακτη κ.λπ. που σε όλα κυριαρχεί το περίτεχνο χτίσιμο της πέτρας. Το τελευταίο Ζαγοροχώρι είναι η Βίτσα όπου θα σταματήσουμε για φαγητό σε ένα θεματικό εστιατόριο <Κανέλα και Γαρύφαλλο> του περιβαλλοντολόγου – μυκητολόγου Βασίλη Κατσούπα αφιερωμένο στα μανιτάρια τους εκλεκτούς καρπούς της άγριας φύσης της Ηπείρου. Ο Χώρος που φιλοξενείται είναι σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα, όπου γυρίστηκε η ταινία < Αναπαράσταση > του Θ. Αγγελόπουλου. Μετά το απολαυστικό μας γεύμα θα επισκεφτούμε στο Μονοδένδρι  το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο με την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού μας Γιώργου Σεφέρη. Το απόγευμα αποχαιρετάμε τα πανέμορφα ζαγοροχώρια και επιστρέφουμε στα Γιάννενα. Διανυκτέρευση.  

3η Ημέρα: Νησάκι Λίμνης Παμβώτιδας - Μουσείο Αλή Πασά - Δημοτικό Μουσείο - Μουσείο Αργυροτεχνίας - Μουσείο Χρ. Νικολάου
Μετά το πρωινό μας μετάβαση στον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας και με πλοιάριο μεταφερόμαστε στο νησάκι. Επίσκεψη στο φιλόξενο χώρο της Μονής Αγίου Παντελεήμονος τον οποίο ο Αλή Πασάς είχε μετατρέψει σε εξοχική κατοικία. Εδώ πρωτολειτούργησε το 1958 το Μουσείο Πρωεπαναστατικής Περιόδου χάρη στην πρωτοβουλία φωτισμένων Γιαννιωτών. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται από το 2012 το Μουσείο του Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου που περιλαμβάνει τη σπουδαία συλλογή του Φώτη Ραπακούση. Στο κυρίως κτίριο εκτίθενται αντικείμενα που έχουν άμεση η έμμεση σχέση με τον Αλή Πασά κατά την περίοδο δράσης του (1788-1822) και στο δεύτερο κτίριο κειμήλια της επαναστατικής περιόδου των Ελλήνων για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού (19ος αιώνας). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα μας δείξουν ( cooking lesson ) πώς να φτιάξουμε το τοπικό παραδοσιακό γλυκό τον Γιαννώτικο μπακλαβά.

Επιστρέφουμε από το νησί και μέσα στο κάστρο θα επισκεφτούμε Το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων που στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά που κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από τον Ασλάν Πασά, ο οποίος ηγεμόνευσε στα Γιάννινα κατά το διάστημα 1600 – 1612. Κτίστηκε στη θέση όπου σύμφωνα με την παράδοση υπήρχε τη βυζαντινή εποχή ο ναός του Αγίου Ιωάννη. Το Δημοτικό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή, μουσουλμανική. Τα αντικείμενα είναι δωρεές επιφανών οικογενειών, χρονολογούνται από τον 18ο–20ο αιώνα και είναι σκεύη με χρηστικό και διακοσμητικό χαρακτήρα από διάφορα μέταλλα ή και πορσελάνη. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Το Μουσείο Αργυροτεχνίας είναι ο επόμενος σταθμός μας το οποίο στεγάζεται στο Κάστρο Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ). Καταλαμβάνει τις δύο στάθμες του προμαχώνα, καθώς και το κτίσμα των παλαιών μαγειρείων που εφάπτεται σε αυτόν.

Το μεσημέρι σε κάποιο χώρο του μουσείου θα απολαύσουμε ένα Αρχαιοελληνικό και Βυζαντινό γεύμα με τεκμηριωμένες αρχαιοελληνικές γεύσεις συνταγές. Μετά το γεύμα μας πριν πάμε στο ξενοδοχείο μας θα κάνουμε μία γρήγορη στάση για να θαυμάσουμε το νέο Ιστορικό Μουσείο     Ιωαννίνων < Χρήστου Νικολάου >. Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες στο κοινό στις 7 Οκτωβρίου 2018, προσθέτοντας, από τότε, το δικό του λιθαράκι στο ιδιαίτερα ανεπτυγμένο μουσειακό προφίλ που διατηρεί η πόλη των Ιωαννίνων. Το νεότερο όλων των Μουσείων της πόλης, διαθέτει ήδη έναν σημαντικό θησαυρό και παρουσιάζεται στους επισκέπτες του θεματικά ταξινομημένα σε επτά αίθουσες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεπερνούν τα 600 τα αντικείμενα που εκτίθενται στο χώρο. Αρκετά από αυτά χαρακτηρίζονται μοναδικά ή σπάνια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα: Μέτσοβο - Οικοποιείο / Τυροκομείο Αβέρωφ - Πινακοθήκη Αβέρωφ - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μέτσοβο μια ορεινή ( 1.160μ. ), πού έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού και στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Οι κάτοικοί του, είναι κυρίως Βλάχικης καταγωγής. Στο Μέτσοβο έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία το μοναστήρι της Θεοτόκου, κοντά στο Μετσοβίτικο ποταμό, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου νότια της κωμόπολης και το μοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής. Εδώ θα επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ όπου εκτίθενται 250 περίπου πίνακες αξιόλογων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Σύμφωνα με μία άποψη η λέξη Μέτσοβο προέρχεται από τα σλαβικά « μέτσκα » ( αρκούδα ) και « όβο » ( χωριό ).

Αρχίζουμε με την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ ένα μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Λειτουργεί από τον Αύγουστο του 1988. Έχει σε μόνιμη έκθεση αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη, Τέτση και πολλών ακόμα. Η Συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ το οποίο θα μας προσφέρει μια μοναδική «κατάδυση» στον κόσμου του κρασιού. Με χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων και ακολουθώντας μία πρωτότυπη ξενάγηση σε ένα θεατρικά στημένο σκηνικό θα γνωρίσουμε την ιστορία του οινοποιείου και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Θα ακολουθήσει και οινογευσία.

Επόμενή μας επίσκεψη ( εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ) το Τυροκομείο Αβέρωφ το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1958. Οι τέσσερεις τύποι τυριών που διαθέτει στη αγορά είναι τα: Μετσοβόνε, Μετσοβέλα, Γραβιέρα και το Μαϊσιο - Γιδίσιο (Σεβρ). Το μεσημέρι θα απολαύσουμε αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις που σίγουρα θα σας απογειώσουν στο εστιατόριο Γαλαξίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με μακρόχρονη παράδοση στην Μετσοβίτικη γαστρονομία. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο
 • Τρείς (3) διαν/σεις στο ξεν/χείο OLYMPIC 4* στο κέντρο των Ιωαννίνων σε δίκλινο δωμάτιο
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία, σε μπουφέ (σύνολο 3)
 • Γεύματα καθημερινά (σύνολο 3) σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια – ταβέρνες
 • Ποτά στα γεύματα ( όπως περιγράφονται αναλυτικά στο ειδικό ένθετο )
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Αβέρωφ
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Φιλοδωρήματα

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ / GROUP

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

1

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ

6€ / 4 €

---

2

ΠΙΝΑΚΟΘΗΜΚΗ ΑΒΕΡΩΦ

3 € / 2 €

---

3

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2 €

---

4

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΗ ΠΑΣΑ

 3 € / 2 €

---

5

ΔΗΜ. ΕΘΝ. ΜΟΥΣ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2 € / 1 €

1 €

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
14/10/2021 & 11/11/2021
ΓΕΥΜΑΤΑ
Δείτε Αναλυτικά τα Γεύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Παρατηρήσεις Αναχωρήσεις
4 340€ +60€ OLYMPIC 4* (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) Ημιδιατροφή + Ποτά στα Γεύματα 3 Πρωινά + 3 Γεύματα 14/10 & 11/11

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Δείτε τις εκδρομές