logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210 33 11 900
4 Ημέρες

Καστροπολιτείες Λακωνίας & Πυργόσπιτα Μάνης

4 Ημέρες
285€
4 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα - Καρυές (Αράχωβα) - Βαμβακού - Σπάρτη - Μουσείο Ελιάς - Κτήμα και Οινοποιείο Θεοδωρακάκου - Μονεμβασιά - Γύθειο - Σπήλαια Δύρου - Βαθειά - Αρεόπολη - Μυστράς - Αρχ/κο & Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σπάρτης - Κενοταφείο του Λεωνίδα


1η Ημέρα: Αθήνα - Καρυές - Βαμβακού - Μουσείο Ελιάς - Σπάρτη
Συγκέντρωση 7:00 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, φθάνουμε στις Καρυές ( η αλλιώς Μεγάλη Αράχωβα / 950μ ) ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 960μ. Το χωριό συνδέεται με τις Καρυάτιδες δηλαδή τα νεαρά κορίτσια του χωριού οι οποίες απεικονίζονται στο πασίγνωστο μνημείο που βρίσκεται στο Ερέχθειο της Ακρόπολης καθώς και σε ομοίωμα που υπάρχει σε ύψωμα του οικισμού το οποίο και θα επισκεφτούμε. Στην γραφική πλατεία του χωριού θα απολαύσουμε τον καφέ μας και συνεχίζουμε για την Βαμβακού ( 900μ ) περνώντας από την Βαρβίτσα ( 1.060μ ). Η Βαμβακού γενέτειρα του πατέρα του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου ( Σπύρος ) βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 903μ και κτίστηκε τον 15ο αιώνα. Το όνομα του χωριού ( Pampakon ) μοιάζει να προέρχεται από την μεσαιωνική λέξη για το βαμβάκι (βάμβαξ), κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος. Χαρακτηριστική τοποθεσία του χωριού αφιερωμένη στον ξεριζωμό που παρατηρήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα είναι ο Σταθμός Συγκινήσεως στην είσοδο του χωριού από όπου το πλήθος Βαμβακιτών αποχωρούσε για τα ξένα αποχαιρετώντας συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Το μέλλον της θα ήταν προδιαγεγραμμένο ( ακόμα ένα χωριό φάντασμα ), αν μια ομάδα πέντε νέων ανθρώπων που έχουν ισχυρούς δεσμούς μαζί της δεν αποφάσιζαν ο τόπος που αγάπησαν πρέπει να ζωντανέψει ξανά. Αυτό το δύσκολο εγχείρημα ( Vamvakou Revival )  έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται από το 2018 με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το μεσημέρι αφού γίνει επίδειξη της παρασκευής τοπικής συνταγής ( παραδοσιακής πίτας - όπως Πιταρούδα Λακωνίας ), θα γευματίσουμε στο πετρόκτιστο εστιατόριο << Βουρέικο >> που τιμά την παραδοσιακή κουζίνα με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις και αναβιώνει μοναδικά πιάτα του μακρινού παρελθόντος. Μετά το γεύμα μας το απόγευμα αναχώρηση για την Σπάρτη όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού, το όποιο έχει εκθέματα, μηχανισμούς από την αρχαιότητα έως και σήμερα και έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά του νομού Λακωνίας, μια από τις κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Οινοποιείο Θεοδωρακάκου - Μονεμβασιά - Γύθειο
Μετά το πρωινό μας νωρίς το πρωί θα επισκεφτούμε το ονομαστό Κτήμα Θεοδωρακάκου ( Βιολογικοί Αμπελώνες – Οινοποιείο ). Εδώ θα ξεναγηθούμε στους αμπελώνες καθώς και στο ίδιο το Οινοποιείο παρουσιάζοντας την διαδικασία παραγωγής  από το σταφύλι στο κρασί ( οινοποιείο και υπόγειο κελάρι παλαίωσης ). Θα ακολουθήσει και γευσιγνωσία των κρασιών του κτήματος. Στην συνέχεια,  θα επισκεφτούμε  την μεσαιωνική Βυζαντινή και Ενετική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.  Η σύνδεση με την ακτή γίνεται με χαμηλή γέφυρα και αυτή η μόνη ¨έμβαση¨ έδωσε το όνομα στην πόλη.  Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην παλιά πόλη με χίλια χρόνια ακμής και δόξας στην πλάτη της.  Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι, μέχρι τις επάλξεις του διπλού τείχους, συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά, αψίδες, Ενετικά οικόσημα, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, Βυζαντινές Εκκλησίες. Σημαντικότερες αυτές του ¨Ελκόμενου Χριστού¨ και της Αγίας Σοφίας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο μέσα στο κάστρο και θα δοκιμάσουμε γεύσεις πού φέρουν χρυσή σφραγίδα ποιότητας και υψηλής απόλαυσης. Πριν την αναχώρησή μας από την Μονεμβασιά θα κάνουμε μια στάση στο πιο ιστορικό εργαστήριο Αμυγδαλωτών και άλλων παραδοσιακών γλυκών << Μορέως Ήδιστα >>. Είναι το εργαστήρι της γνωστής οικογενείας του Ευάγγελου Χαραμή που δημιούργησε την παράδοση στο Αμυγδαλωτό Μονεμβασίας και το έκανε φημισμένο σε όλο τον κόσμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Γύθειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε το πανέμορφο γραφικό λιμάνι της Λακωνίας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Γύθειο - Σπήλαια Δύρου - Βάθεια - Αερόπολη - Κτήμα Καραγεώργου - Γύθειο
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το σπήλαιο του Δυρού ( Γλυχάδα ) ένα από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου. Άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Το νερό μέσα είναι υφάλμυρο και έχει μεγάλη σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 C, ενώ του αέρα κυμαίνεται από 16 έως 19 C. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στην φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά που υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία. Συνεχίζουμε την νότια πορεία μας περνώντας από την Κοίτα, την Αλίκα και κάπου εδώ η Μάνη μας επιφυλάσσει ως έκπληξη την πιο δυνατή εικόνα της. Σε κάποια από τις πολλές στροφές του δρόμου αποκαλύπτεται η Βάθεια, κτισμένη σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα λιοτρίβια κάπου 150 κτίσματα, τα σοκάκια και οι ρούγες στριμώχνονται για να χωρέσουν όλα στο μικρό πλάτωμα της κορυφής, έχοντας θέα από τη μία την πολύσχημη ακτή και από την άλλη τα ξερά, άγρια βουνά. Στην συνέχεια, επιστροφή στην Αρεόπολη στο Κτήμα Καραγεώργου ένα βιολογικό κτήμα με ελιές, οπορωφόρα δέντρα, αρωματικά φυτά και πανέμορφα λουλούδια ένα πραγματικό καταφύγιο, για εσάς που θέλετε να κάνετε μια ρομαντική απόδραση με αξέχαστες εμπειρίες. Εδώ θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας απλά φαγητά από την κουζίνα της γιαγιάς με τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις φτιαγμένα από αγνά υλικά από το κτήμα ή άλλα βιολογικά κτήματα της περιοχής. Στην συνέχεια θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την ιστορική Αρεόπολη που διατήρησε την ανεξαρτησία της επί Τουρκοκρατίας. Θα δούμε τον πύργο Πικουλάκη, τους Ταξιάρχες την Μητρόπολη της Αρεόπολης, την ιστορική πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821, το εντυπωσιακό πολυώροφο καμπαναριό ( 1836 ) που αποτελεί σήμα όλης της πόλης και πολλές μικρές εκκλησίες. Αφού απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Γύθειο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Γύθειο - Μυστράς - Σπάρτη (Αρχαιολογικό & Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σπάρτης) - Λεωνίδαιον - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μυστρά, 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής.  Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες - καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Επόμενη επίσκεψή μας το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σπάρτης  το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα πολιτιστικών αγαθών, εξετάζει το παρελθόν για να φωτίσει το παρόν και να ανιχνεύσει το μέλλον της πόλης. Δημιουργήθηκε με σκοπό να καταγράφει οτιδήποτε σχετίζεται με την πόλη και να πληροφορεί κάθε νέα γενιά Σπαρτιατών, πώς δημιουργήθηκε κι εξελίχθηκε η Λακωνική πρωτεύουσα με την πανάρχαια ιστορία, σ’ ένα σύγχρονο αστικό κέντρο της Πελοποννήσου. Τέλος θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης το πρώτο που κτίστηκε σε επαρχιακή πόλη (1874-76). Στα εκθέματά του ευρήματα από τα μεγάλα ιερά της ¨Ορθιας Αρτέμιδος¨ και της ¨Χαλκιοίκου Αθηνάς¨ και από τις ανασκαφές του Αμύκλαιου, δείγμα από ψηφιδωτά, γλυπτά, μεταξύ των οποίων ανδριάντας πολεμιστή, επονομαζόμενος Λεωνίδας και ευρήματα από τις προϊστορικές ανασκαφές στην Πελλάνα και τις Αμύκλες. Το μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της πόλης και να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στην κεντρική πλατεία. Αργά το απόγευμα τελευταίος μας σταθμός Το Λεωνίδαιον ή Κενοτάφιο του Λεωνίδα, βρίσκεται στα βόρειά της πόλης. Είναι το μοναδικό μνημείο της αρχαίας αγοράς της Σπάρτης το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα. Η θέση του είναι απέναντι από το αρχαίο θέατρο και πρόκειται για ένα ναόσχημο ταφικό μνημείο, στο οποίο σύμφωνα με τον Παυσανία μεταφέρθηκαν τα οστά του Λεωνίδα, που βρίσκονταν στις Θερμοπύλες. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* ( LAKONIA η DIOSCΟURI ) στο κέντρο της Σπάρτης και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο INFINITY 3* superior στο κέντρο του Γυθείου σε  δίκλινο  δωμάτιο
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία, σε μπουφέ (σύνολο 3)
 • Γεύματα καθημερινά (σύνολο 3) σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια – ταβέρνες
 • Ποτά στα γεύματα
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Θεοδωρακάκου
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:
 • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Οι φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Φιλοδωρήματα

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ / GROUP

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

1

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΥΣΤΡΑ

12 €

6 €

2

>>    >>   ( 1/11 – 30/3 )

6 €

6 €

3

ΑΡΧ/ΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

3 €

2 €

4

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ

ΔΩΡΕΑΝ

5

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ

4 €

2 €

6

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ

13 €

7 €

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Καστροπολιτείες Λακωνίας & Πυργόσπιτα Μάνης
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
21/10/2021 & 11/11/2021
ΓΕΥΜΑΤΑ
Δείτε Αναλυτικά τα Γεύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Παρατηρήσεις Αναχωρήσεις
4 285€ +50€ LAKONIA 3* η
DIOSCOURI 3*(ΣΠΑΡΤΗ) & INFINITY 3*( ΓΥΘΕΙΟ)
Ημιδιατροφή + Ποτά στα Γεύματα 3 Πρωινά + 3 Γεύματα 21/10 & 11/11

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Δείτε τις εκδρομές