Εκτύπωση αυτής της σελίδας
6 Hμέρες

Λονδίνο

6 Hμέρες
690€
6 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ξενάγηση Πόλης, Βρετανικό Μουσείο, Κάστρο Γουίντσορ, Κάστρο Λιντς
 
1η Ημέρα 27/5:  Αθήνα – Λονδίνο (ξενάγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου) 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λονδίνο.  Άφιξη στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, στη συνέχεια από τη Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου κατοικεί η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.  Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.  Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας.  Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 28/5:  Οξφόρδη – Στρατφορντ Απον Εϊβον – Bicester Outlet Village (προαιρετικό)
Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια προαιρετική εκδρομή μας στην αγγλική ενδοχώρα.  Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις.  Πρώτος σταθμός η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές παμπ και στα multi-culti εστιατόρια της γραφικής κωμόπολης.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Bicester Outlet Village.  Ένα μοναδικό χωριό με μια αγορά που απαρτίζεται από 120 μπουτίκ με τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές και διεθνείς φίρμες  (προϊόντα περασμένων κολεξιόν), σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και 60% έκπτωση.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 29/5:  Ελεύθερη   (Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς 
Μετά το πρόγευμα θα έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας.  Γνωρίστε τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου:  Χάιντ Παρκ, τους κήπους του Κένζινκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, Ρίτζεντ Παρκ, Σέιντ Τζέιμς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Γκρην Παρκ.  Μπορείτε επίσης να διαθέσετε τον χρόνο σας σε επισκέψεις μουσείων όπως το Φυσικής Ιστορίας.  Προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα που με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση, όπου  προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Χρησιμοποιώντας το DLR (υπέργειο, ελαφρύ και αυτόματο τρένο των docklands) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ, το «Μανχάταν του Λονδίνου».  Πριν τη δύση μπορείτε να επισκεφθείτε το νεότευκτο κτίριο Σάρντ, το ψηλότερο στη δυτική Ευρώπη με συνολικό ύψος τα 310μ. και να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης.   Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 30/5:  Εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο Γουίντσορ & επισκέψεις σε αξιοθέατα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Γουίντσορ, με τα θερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας (προαιρετική  είσοδος στο κάστρο), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή.  Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαιντ Τζωρτζ, αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας.  Μετά το τέλος της περιήγησης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης.  Επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στο Λονδίνο στις 14.00 περίπου. Πρώτα θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, για να «γνωρίσετε  από κοντά»  μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού.  Στη συνέχεια και πριν τη δύση θα επισκεφθούμε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου (London Eye) για να δούμε την πόλη από ψηλά !  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 31/5:    Κάστρο Λιντς – Καντερμπουρι
Μετά το πρόγευμα,  θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στο Κάστρο Λίντς και στο Καντέρμπουρι. Πρώτος σταθμός στο νορμανδικό κάστρο του Λίντς. Ίσως το ωραιότερο του είδους του στην Αγγλία. Υψώνεται παραμυθένιο πάνω από τον ίδιο του τον αντικατοπτρισμό στη λίμνη που σχηματίζει ο ποταμός Λεν. Από το 1278 μέχρι την εποχή των Τιδόρ χρησίμευε ως βασιλική κατοικία, αγαπημένο του Ερρίκου Η’.  Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τους «Θρύλους του Καντέρμπουρι». Επιβλητικά μεσαιωνικά τείχη περιβάλλουν την πόλη από τρεις πλευρές με γραφικά σοκάκια και σπίτια κτισμένα κυρίως από ξύλο. Βασιλιάς των Θησαυρών του Καντέρμπουρι είναι ο Καθεδρικός του,  Μητρόπολη της Εκκλησίας της Αγγλίας και έδρα του πρώτου αρχιεπισκόπου της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτες και το απόγευμα θα  επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

6η Ημέρα 01/6:  Λονδίνο – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για τα ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης, μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

Γενικές Σημειώσεις Προγραμμάτων

Τα αξιοθέατα που αναφέρονται σε κάθε προορισμό είναι ενδεικτικά | Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων κλπ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με τη BRITISH AIRWAYS.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μία βαλίτσα ανά άτομο (23κ.) και μια χειραποσκευή (7κ.).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Πέντε (5) διαν/σεις στο Λονδίνο, σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Αγγλικό πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Ο δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στο ξενοδοχείο).
 • Είσοδοι σε κάστρα, μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Προαιρετικές εκδρομές (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):
Οξφόρδη, Στάτφορντ Απόν Έιβον: 70€ 
Κρουαζιέρα Τάμεση, Γκρήνουιτς:  50€              
Προαγορά πακέτου:  100€

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Λονδίνο
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πρωινό
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
27/05/2020
ΤΙΜΕΣ
Δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Αεροπορική Εταιρία Προαιρετικές Εκδροµές Αναχωρήσεις
6 690 +220€ ROYAL NATIONAL Πρωινό BRITISH AIRWAYS Οξφόρδη, Στάτφορντ, Aπόν Έιβον: 70€
Κρουαζιέρα Τάµεση, Γκρήνουιτς: 50€
Προαγορά
πακέτου: 100€
27/05/2020

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ