logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210 33 11 900
6 Ημέρες

Μαγευτική Κρήτη

6 Ημέρες
395€
6 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα - Σούδα - Τάφοι Βενιζέλων - Οινοποιείο Μανουσάκη - Μάλαμε (Γερμανικό Νεκροταφείο) - Άνω Στάλος - Χανιά - Λίμνη Κούρνα - Μονή Αρκαδίου - Φαράγγι Πάτσου - Ρέθυμνο - Τάφος Ν. Καζαντζάκη - Αρχ/κο Μουσείο Ηρακλείου - Κνωσός - Στειρώνας Μονοφάτσιου (Μυραγάπη) Ελούντα - Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος - Ηράκλειο


1η Ημέρα: Αθήνα - Πειραιάς (Εν Πλω)
Συγκέντρωση το βράδυ στην οδό Φιλελλήνων επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η Ημέρα: Σούδα - Τάφοι Βενιζέλων - Οινοποιείο Μανουσάκη - Μάλαμε (Γερμανικό Νεκροταφείο) - Άνω Στάλος - Χανιά
Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και ξεκινάμε τις επισκέψεις μας αρχίζοντας με τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται στα ανατολικά περίχωρα των Χανίων, τόπου καταγωγής των πολιτικών, περίπου στην αρχή του Ακρωτηρίου. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε για μικρά διαστήματα πρωθυπουργός της Ελλάδας στα μέσα του 20ού αιώνα. Το πάρκο όπου βρίσκονται οι τάφοι είναι ειδυλλιακό με πευκόδασος και πανοραμική θέα προς την πόλη των Χανίων, κάτι που το κατατάσσει σε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε για το οινοποιείο θ. Μανουσάκη στην περιοχή Βατόλακος Χανίων. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση, ενημέρωση για την διαδικασία οινοποίησης, καλλιέργειας και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με χειροποίητα συνοδευτικά.

Επόμενος μας σταθμός το Γερμανικό στρατιωτικό Νεκροταφείο πού βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στο κοιμητήριο αυτό βρίσκονται οι τάφοι 4.465 στρατιωτών του Γερμανικού Στρατού, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη, το Μάιο του 1941. Το Νεκροταφείο ιδρύθηκε το 1974 από τον πρώην Γερμανό διοικητή Gericke. Συνεχίζουμε για την πόλη των Χανίων. Θα έχουμε λίγο χρόνο για μικρή βόλτα πριν μεταβούμε στον Άνω Σταλό όπου θα έχουμε την πρώτη γευστική εμπειρία μας από την Κρητική φιλοξενία και κουζίνα στην παραδοσιακή ταβέρνα < Ο Λεβέντης >.

Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε εξ ιδίων την «Βενετία της Ανατολής», όπως λένε τα Χανιά, μία πόλη φημισμένη για τις τόσες ομορφιές της. Tο βενετσιάνικο λιμάνι, η Πλατεία Σιντριβανίου, η συνοικία Ταμπακαριά με τα παλιά βυρσοδεψεία και ο επιβλητικός Φάρο στο ενετικό λιμάνι. Παρόλο που βομβαρδίστηκε και κάηκε αρκετές φορές στη μακρόχρονη ιστορία της, η παλιά πόλη των Χανίων θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου. Σε διάφορα σημεία ο ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει δείγματα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από αυτήν. Στο κέντρο της βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή.

Λίγο πιο ανατολικά από το Καστέλι βρίσκεται η Σπλάντζια, η παλιά συνοικία των μουσουλμάνων, η οποία είναι πολύ ατμοσφαιρική. Στα γραφικά σοκάκια της βρίσκονται πολλά ταβερνάκια. Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που κατά την Eνετοκρατία ήταν ο ναός του Αγίου Νικολάου των Δομινικανών και επί της τουρκοκρατίας ήταν το κεντρικό τζαμί των Χανίων ενώ λειτουργεί ως ορθόδοξος ναός από το 1918. Έξω από τη εκκλησία βρίσκεται η Πλατεία της Σπλάντζιας με τον πλάτανο στον οποίο οι Τούρκοι απαγχόνισαν τον επίσκοπο Κισάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκη. Στη γωνία της πλατείας βρίσκεται ο Βενετσιάνικος ναός του Άγ. Ρόκκου. Περπατώντας προς τη μεριά της θάλασσας βλέπουμε τα Βενετσιάνικα νεώρια (του 1497), τα καρνάγια, που κάποτε κατασκεύαζαν πολεμικές γαλέρες, σήμερα λειτουργούν ακόμη επισκευάζοντας βάρκες και καΐκια. Εκεί κανείς θα δει και το μεγάλο Αρσενάλι, που φιλοξένησε το δημαρχείο Χανίων, μέχρι το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς το 1941, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Στον ανατολικό μυχό του Ενετικού Λιμανιού βρίσκεται το Νεώριο Μόρο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Θα δούμε τέλος την Δημοτική αγορά ( Κουμ – Καπί ) η οποία αποτελεί  ένα σταυροειδές κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1913 στα πρότυπα της αγοράς της Μασσαλίας και από τότε φιλοξενεί διάφορα παραδοσιακά μαγαζάκια και ταβερνάκια. Από εκεί ξεκινά η οδός Δημοκρατίας, που περνά ανάμεσα από το Δημοτικό Κήπο μέσα στον οποίο βρίσκεται το ιστορικό καφέ "Κήπος" που λειτουργεί από το 1870. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Χανιά - Λίμνη Κουρνα - Μονή Αρκαδίου - Φαράγγι Πάτσου - Ρέθυμνο - Ηράκλειο
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με ανατολική πορεία και η πρώτη μας στάση θα είναι η λίμνη Κουρνά.  Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης. Η ημιορεινή και πεδινή περιοχή με την λίμνη και τους χειμάρρους χαρακτηρίζεται βιότοπος του ευρωπαϊκού προγράμματος Corine. Εκτός από τα είδη που συναντούνται στην λίμνη, εντοπίζονται πάνω από 40 είδη πτηνών και αρκετά είδη ερπετών.  Στο δίκτυο προστασίας Natura, περιλαμβάνοντας την λίμνη με τον ρου και τις εκβολές του ποταμού Αλμυρού, καταγράφονται πάνω από 130 είδη πτηνών. Επόμενη επίσκεψή μας είναι η ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου. Ιδρύθηκε από έναν μοναχό ονόματι Αρκάδιο. Η πρώτη μορφή της μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας.  

Έγινε γνωστή στις διάφορες περιόδους της ζωής της για διαφορετικά γεγονότα κάθε φορά. Το 17ο αιώνα υπήρξε ένα πολύ γνωστό κέντρο αντιγραφής χειρογράφων. Αρκετά από αυτά τα χειρόγραφα βρίσκονται να διατηρούνται μέχρι σήμερα και κάποια είναι επίσης εκτεθειμένα στο σημερινό της Μουσείο. Το 18ο αιώνα λειτούργησε ως εργαστήρι χρυσοκεντητικής που βρήκε τους μοναχούς της να κεντούν εκκλησιαστικά και ιερατικά υφάσματα και άμφια και να τα πωλούν σε εκκλησίες και μοναστήρια ανά τον κόσμο. Πολλά από αυτά εκτίθενται στο σημερινό Μουσείο της Μονής. Όμως το πιο λαμπρό γεγονός που δόξασε την ιστορική Μονή είναι η αντίστασή της στους Οθωμανούς κατακτητές το 1866. Στο ξεκίνημα της Κρητικής Επανάστασης εναντίον του Οθωμανικού επεκτατισμού βρέθηκε να έχει στα τείχη της κλεισμένους 964 πολεμιστές και χωρικούς από τα γύρω χωριά, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν αλλά και παράλληλα να εναντιωθούν στην τυραννία που υπέμεναν όλα τα χρόνια της Οθωμανικής κατοχής.

Η διήμερη πολιορκία, βρήκε τους Κρήτες να αγωνίζονται εναντίον των Οθωμανών και παρά το γεγονός της θυσίας τους ( 8 Νοεμβρίου 1866 ) στα κελιά, στην αυλή ή ακόμα και στην πυριτιδαποθήκη που έβαλε τέλος στη ζωή τους ήταν ένα ηχηρό ξεκίνημα αφύπνισης των λαών της Ευρώπης για τα δεινά των Κρητικών από τους κατακτητές. Όρισε και προσδιόρισε το σθένος και το κουράγιο των Ελλήνων ενάντια στην αδικία και στην παράνομη κατοχή του τόπου τους.  Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο εντυπωσιακό, κατάφυτο φαράγγι του Πατσού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει μικρός ποταμός. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στο ψηλότερο σημείο του και την είσοδο φτάνει τα 240 μέτρα. Στο εσωτερικό του θα βρείτε διαμορφωμένους χώρους ανάπαυσης καθώς και παρατηρητήριο πουλιών. Εντυπωσιάζουν τα τεράστια πλατάνια και η οργιώδης βλάστηση που αναπτύσσεται στην κοίτη του, τα ψηλά τοιχώματά του αλλά και το εκκλησάκι ( θα το επισκευθούμε ) του Αγίου Αντωνίου που είναι χτισμένο στην εσοχή μεγάλου σπηλαίου. Το όνομα του φαραγγιού προέρχεται από το ομώνυμο χωριό Πατσός. Σε ταβέρνα της περιοχής θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ακόμα μία γευστική γαστρονομική εμπειρία. Νωρίς το απόγευμα θα επισκευθούμε την πρωτεύουσα του νομού το Ρέθυμνο. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα για τον επισκέπτη της Κρήτης, ο οποίος έχει την δυνατότητα να περιπλανηθεί στο παρελθόν. Η πόλη με τα γραφικά στενάκια και τα πανέμορφα μνημεία διατηρεί στο σύνολο της τον πολεοδομικό ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Στο Ρέθυμνο επικρατεί κυρίως ο ελληνικός αναγεννησιακός χαρακτήρας, καθώς οι περισσότεροι ευγενείς ήταν Έλληνες. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια με τους κήπους και τα αρώματα, αξίζει να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο φρούριο στην Κρήτη, το μεγαλοπρεπές φρούριο της Fortezza, το μικρό ενετικό λιμάνι με το φάρο, η ενετική Λότζια, η κρήνη Ριμόντι, ο Δημοτικός Κήπος, η Κυρία των Αγγέλων, το Ιστορικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Νεραντζέ Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου, η Μεγάλη Πόρτα, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά και τα βενετσιάνικα αρχοντικά της οδού Αρκαδίου. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ηράκλειο - Τάφος Νίκου Καζαντζάκη - Αρχ/κο Μουσείο Ηρακλείου - Κνωσός - Στειρώνας Μονοφάτσιου (Μυραγάπη) - Ηράκλειο
Μετά το πρόγευμά μας θα επισκεφτούμε τον τάφο του σπουδαίου κρητικού λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη ο οποίος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ηρακλείου, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με θέα όλη την πόλη του Ηρακλείου. Βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο έπειτα από επιθυμία του ίδιου, καθώς η Εκκλησία τον είχε αφορίσει μετά τη συγγραφή του τελευταίου έργου του, που θεωρήθηκε αντιχριστιανικό. Ο τάφος είναι απλός, με μεγάλο ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή που ο ίδιος είχε ζητήσει να γράψουν: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Την επίσκεψη στον τάφο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα μικρό περίπατο πάνω στα ενετικά τείχη με θέα την πόλη του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου  της πόλης στο οποίο παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του ο μινωικός πολιτισμός. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Επόμενος μας σταθμός ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού. Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Άγγλος Sir Άρθουρ Έβανς (1900-1913 & 1922-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό Στείρωνα Μονοφατσίου 30 χλμ από το Ηράκλειο με τελικό προορισμό ένα καζάνι το οποίο λειτουργεί από το 1950 γεμάτο παράδοση την Μυραγάπη. Το όνομα το πήρε από τους παλιούς ιδιοκτήτες το ζεύγος Μύρος και Αγάπη Κόρσαββα που του έδωσαν την ονομασία αυτή τα παιδιά τους. Ήταν παλιά ένα απλό καζάνι μέχρι κοντά το 1990. Όταν οι γιοί τους μεγάλωσαν ο Γιώργος και ο Βασίλης οι νέοι ιδιοκτήτες πλέον άρχισαν να το χτίζουν από την αρχή. Βάζοντας Παραδοσιακές Κρητικές πινελιές και να το μεγαλώσουν. Δίνοντας μια νέα πνοή, μια ευχάριστη αλλαγή και είναι πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι πλέον ένα απλό καζάνι, όπως τα αλλά, αλλά έχει κάτι το διαφορετικό. Λειτουργεί όλο το χρόνο και ως ταβέρνα. Από αρχιτεκτονική; Όλο πέτρα, με τζάκι, ξυλόφουρνους, και πολλά παραδοσιακά αντικείμενα. Εδώ θα μας ξεναγηθούμε στο καζάνι παρουσιάζοντάς μας την ιστορία της ρακής. Εδώ το μεσημέρι θα γευτούμε ωραία κρητικά παραδοσιακά φαγητά και την ρακή τους. Στο τέλος θα ρίξουμε και έναν Κρητικό χορό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ελούντα - Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος - Ηράκλειο (Εν Πλω)
Μετά το πρόγευμά μας ξεκινάμε την διαδρομή μας προς την ανατολική Κρήτη και θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα στον κόσμο την Ελούντα. Κάποτε η Ελούντα ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι μέσα στον όμορφο κόλπο του Μεραμπέλλου. Οι κάτοικοι της ζούσαν από τη γεωργία, το ψάρεμα, την παραγωγή αλατιού στις ενετικές αλυκές και την εξόρυξη της ακονόπετρας. Όταν ο τουρισμός την ανακάλυψε, η Ελούντα εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Λέγεται ότι είναι η περιοχή της Ελλάδας με τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

 Επόμενη επίσκεψη μας παίρνοντας το καραβάκι από την Πλάκα είναι η Σπιναλόγκα ένα μικρό νησί το οποίο κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας. Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Οχυρώθηκε άριστα από τους Βενετούς τόσο από κατασκευαστικής και αρχιτεκτονικής άποψης όσο και από απόψεως αισθητικής του όλου τοπίου που και σήμερα ακόμη διατηρεί την ομορφιά του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009 η Σπιναλόγκα είναι ο πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό. Συνεχίζουμε για τον  Άγιο Νικόλαο την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λασιθίου. Είναι μια πανέμορφη ήρεμη μικρή πόλη, την οποία οι Κρητικοί αναφέρουν απλώς ως "ο Άγιος". Σήμα κατατεθέν του Αγίου Νικολάου είναι η γραφική Λίμνη Βουλισμένη, μια μικρή λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης, που χρησιμοποιείται για να δένουν οι βάρκες. Δεκάδες θρύλοι συνδέονται με αυτήν λόγω των πολύ βαθιών νερών της, όπως το ότι δεν έχει βάθος. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Άλλα αξιοθέατα του Αγίου Νικολάου είναι η τα νεοκλασικά κτίρια, η μαρίνα ( η πρώτη μαρίνα στην Κρήτη ), το νησάκι των Αγίων Πάντων με τους προστατευόμενους Κρητικούς αιγάγρους, η Κιτροπλατείαμε τις ταβερνούλες της, ο πεζόδρομος με τις καφετέριες. Επίσης εντύπωση προκαλούν οι σκάλες που βρίσκονται σχεδόν παντού, αφού η πόλη είναι κτισμένη σε περιοχή με πολύ έντονες κλίσεις. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για ένα τελευταίο παραδοσιακό γεύμα στο νησί σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες της πόλης καθώς και για τις τελευταίες αγορές μας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ηράκλειο. Επίσης πριν μεταφερθούμε στο λιμάνι και επιβιβαστούμε στο πλοίο θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση εν πλώ.

6η Ημέρα: Πειραιάς - Αθήνα
Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Μετάβαση στο Σύνταγμα. Τέλος εκδρομής.Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο
 • Ακτοπλοικά εισιτήρια μετ’ επιστοφής για Κρήτη σε δίκλινη καμπίνα (ΑΒ2)
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* η 4* ( ARKADI η ΚΡΙΤΙ η KYDON ) στο κέντρο των Χανίων και δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* superior ( LATO BOUTIQUE η OLIVE GREEN ) στο κέντρο του Ηρακλείου σε δίκλινο δωμάτιο
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, σε μπουφέ (σύνολο 3)
 • Γεύματα καθημερινά (σύνολο 3) σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια – ταβέρνες
 • Ποτά στα γεύματα (όπως περιγράφονται αναλυτικά στο ειδικό ένθετο)
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στο Οινοποιείο Μανουσάκη
 • Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Εισιτήριο για το καραβάκι στην Σπιναλόγκα
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Οι φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Φιλοδωρήματα

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ / GROUP

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

1

ΑΡΧ/ΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

12 € / 12 €

6 €

2

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΝΩΣΟΥ

15 € / 15 €

8 €

3

ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΝΩΣΟΣ ( ΕΝΙΑΙΟ )

20 €

---


ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Μαγευτική Κρήτη
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
13/10/2021 & 10/11/2021
ΓΕΥΜΑΤΑ
Δείτε Αναλυτικά τα Γεύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Παρατηρήσεις Αναχωρήσεις
6 395€ +80€ ΚΥDON  4* (XANIA) 
LATO 3* η OLIVE GREEN 3* (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
Ημιδιατροφή + Ποτά στα Γεύματα ΕΠΙΒ/ΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ: +60 € 13/10 & 10/11

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Δείτε τις εκδρομές