logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210 33 11 900
4 Ημέρες

Ορεινή Αρκαδία

4 Ημέρες
285€
4 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα - Σπήλαιο Καψια - Οινοποιείο Σπυρόπουλου - Αγία Φωτεινή - Τρίπολη - Δημητσάνα - Μουσείο Υδροκίνησης - Στεμνίτσα - Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας - Αρκαδιανη - Ψάρι - Οινοποιείο Καλογρή - Βυτίνα - Λαγκαδια - Παλαγιά Μαλεβη - Άγιος Πέτρος - Άνω Δολιανά


1η Ημέρα: Αθήνα - Σπήλαιο Καψια - Οιν. Σπουρόπουλου - Αγίας Φωτεινή - Τρίπολη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, φθάνουμε στο σπήλαιο Κάψια πού ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας και κατατάσσεται στα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Ο πρώτος που αντίκρισε αυτό το πανέμορφο σπήλαιο  ήταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Γουστάβος Φουζέρ το 1887.

Στη λίστα με τις πιο παράξενες εκκλησιές του κόσμου, δίπλα στην Santuario della Madonna de lle Lacrime στις Συρακούσες και στην La Sagrada Familia του Γκαουντί στη Βαρκελώνη μπορείς άνετα να τοποθετήσεις την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής που θα είναι ο επόμενος σταθμός μας στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας . Είναι τόσο εντυπωσιακή που ακόμα και αν δεν την έχεις ακουστά, περνώντας τυχαία από την περιοχή είναι αδύνατο να μην σταματήσεις να την θαυμάσεις. Η Αγία Φωτεινή είναι ένα κτίριο που διχάζει και ο καθένας το βλέπει με το δικό του τρόπο . Και ανάλογα με τα γούστα του, μπορεί να το χαρακτηρίσει από εντυπωσιακό και αριστούργημα μέχρι κακόγουστο και έκτρωμα ( εμείς είμαστε με τους πρώτους ).

Η αλήθεια είναι ότι  όμοιό του δεν συναντάς πουθενά στην Ελλάδα, δεν μπορείς να το κατατάξεις σε κάποια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και με έναν παράξενο τρόπο συνδυάζει στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας με το χριστιανικό πνεύμα, όπως τα εμπνεύστηκε και τα υλοποίησε ο δημιουργός του, ο μέγας Κώστας Παπαθεοδώρου αρχιτέκτονας, ζωγράφος και αγιογράφος.

Δύο χιλιόμετρα πιο πέρα θα επισκεφτούμε ένα σύγχρονο οινοποιείο Σπυρόπουλου   από τα πρώτα που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ανέδειξε την τοπική ποικιλία Μοσχοφίλερο.

Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνοs ελεύθεροs για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Δημητσάνα - Μουσ. Υδροκίνησης -ψΣτεμνίτσα - Αρκαδιανη - Ψαρι
Μετά το πρωινό μας νωρίς το πρωί αναχωρούμε για επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία.

Το πρώτο κτήριο στεγάζει νεροτριβή και αλευρόμυλο με οριζόντια φτερωτή. Στο διπλανό δωματιάκι, με το τζάκι, ζούσε ο μυλωνάς με την οικογένειά του..

Έξω από τον μύλο θα δείτε ρακοκάζανο, που στηνόταν στην ύπαιθρο μετά τον τρύγο, για την παραγωγή τσίπουρου από τα στέμφυλα. Ακριβώς απέναντι, διώροφο κτήριο στέγαζε την κατοικία του βυρσοδέψη (πάνω) και το βυρσοδεψείο (κάτω). Το εσωτερικό του εργαστηρίου είναι χωρισμένο σε ζώνες που αντιστοιχούν στα διάφορα στάδια επεξεργασίας των δερμάτων.

Το λιθόστρωτο οδηγεί σε πλάτωμα, όπου διαμορφώνεται φυσική δεξαμενή, και καταλήγει στον μπαρουτόμυλο. Το μπαρούτι, ισχυρό στοιχείο της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής, διατηρείται ζωντανό στη μνήμη και τις αφηγήσεις των κατοίκων της. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, οι Δημητσανίτες τροφοδοτούσαν τον αγώνα με το απαραίτητο αυτό πολεμικό υλικό. Ο Κολοκοτρώνης γράφει χαρακτηριστικά: « Μπαρούτι είχαμε, έκαμνε η Δημιτζάνα ». Εδώ μπορείτε να δείτε τον κινούμενο μηχανισμό ενός μπαρουτόμυλου με κοπάνια, που είχε εξαφανιστεί στην Ευρώπη ήδη από τον 18ο αιώνα, ενώ στη Δημητσάνα χρησιμοποιήθηκε κατά την Επανάσταση, αλλά και έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Συνεχίζουμε με την ιστορική Δημητσάνα που είναι χτισμένη σε μια ορεινή τοποθεσία (946μ) από τη μεσημβρινή πλευρά της οποίας παρέχεται θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου.

Είναι πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγόριου του Ε΄, του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού και του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, των οποίων και των δυο οι οικίες διασώζονται. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε εξ ιδίων το μουσείο που στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη και εκτίθονται υφαντά, αργαλειοί, είδη λαϊκής τέχνης και αρχαιολογική συλλογή .

Επόμενος μας σταθμός είναι η Στεμνίτσα με μακραίωνη παράδοση στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας. Εδώ βρίσκεται και η μοναδική σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα. Θα δούμε επίσης τον ιερό Ναός του Αγ. Γεωργίου που περιέχει αυθεντικές τοιχογραφίες του Φ. Κόντογλου και το Λαογραφικό μουσείο της.

Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στον οικισμό Ψάρι Τρικολώνων με 20 μόνιμους κατοίκους όπου θα επισκεφτούμε την Αρκαδιανή, το κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του Κου Μάκη Παπούλια το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων ξυλόφουρνους, έκθεση παλαιών βιβλίων, παλαιοβιβλιοπωλείο, έκθεση σκευών και εργαλείων μαγειρικής, μουσείο Δημοτικού σχολείου, το μαγαζάκι της Αρκαδιανής καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων  της περιοχής. Μετά την περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαζανιών στην μικρή βιοτεχνία λειτουργεί εντός.

Στο τέλος όλης αυτής της περιήγησης μας θα απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα με τοπική παραδοσιακή κουζίνα με αγνά εποχικά υλικά του κήπου τους και μετασκευασμένα προϊόντα της βιοτεχνίας στην ταβέρνα – μαγειρείο <Οι νοστιμιές της γιαγιάς>. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Οινοποιείο Καλογρή - Βυτίνα - Λαγκαδια
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης να απολαύσουμε τον καφέ μας κα στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναδικό πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Τ  επισκέψιμο οινοποιείο στην Μαντινεία του Βαγγέλη Καλόγρη.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στα κελάρια του, ενημέρωση περί βιολογικής καλλιέργειας και φυσικής οινοποίησης ως μεθόδους και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με χειροποίητα συνοδευτικά. Το Οινοποιείο επίσης βραβεύτηκε για το 2019 & 2020 από τα TRAVEL & HOSPITALITY AWARDS & LUXURY TRAVEL GUIDE ως το καλύτερο επισκέψιμο οινοποιείο της Πελοποννήσου και της Ελλάδας. Συνεχίζουμε για την Βυτίνα το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, ορεινό χωριό (1033μ) χτισμένο σε μια κατάφυτη περιοχή όπου δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδας. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βυτίνα είναι ο Ναός του Αγίου Τρύφωνα που δεσπόζει στη πλατεία της, που οικοδομήθηκε το 1846 με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή, οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στην αξιόλογη βιβλιοθήκη με έγγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα. Eπίσης  αξίζει να δει κανείς το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, το οποίο αποτελεί ευεργέτημα του Ανδρέα Συγγρού. Αυτό που χαρίζει στη πόλη την ιδιαίτερη ομορφιά είναι ο δενδροσκέπαστος δρόμος που ξεκινά σχεδόν από την πλατεία και καταλήγει στον εθνικό δρόμο Τριπόλεως Βυτίνας.

Νωρίς το μεσημέρι θα καταλήξουμε στα Λαγκάδια ένα ακόμα ορεινό ( 966μ ) χωριό κτισμένο σε απότομη πλαγιά βουνού κλίσης 70 μοιρών.  Είναι η πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν οι Λαγκαδινοί κτίστες, με πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση, η οποία είναι εμφανής και στο ίδιο το χωριό. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Εκτός από το τοπίο, τα τρεχούμενα νερά, τις παραδοσιακές βρύσες και τα γεφύρια, σημαντικά αξιοθέατα στα Λαγκάδια αποτελούν οι ναοί των Ταξιαρχών και του Τίμιου Προδρόμου. Χτίστηκαν και οι δύο το 1808. Διατηρείται επίσης και το αρχοντικό των Δεληγιανναίων.

Το μεσημέρι κάτω από τον μεγαλοπρεπή πλάτανο στην κεντρική πλατεία των Λαγκαδίων, στην άκρη του φαραγγιού με τη μαγευτική θέα, θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα στο εστιατόριο Μανιάτης δοκιμάζοντας τα μοναδικά του πιάτα που βασίζονται στις ωραιότερες τοπικές συνταγές και ταυτόχρονα τις απογειώνουν χάρη στην αριστοτεχνική εκτέλεση και την άριστη ποιότητα των υλικών. Εδώ η μαγειρική παράδοση και η γαστριμαργική τέχνη ισορροπούν άριστα. Οι κομψοί του χώροι σέβονται το ειδυλλιακό περιβάλλον και συμπληρώνουν τη φυσική καλαισθησία του. Στη συνταγή της επιτυχίας τους όμως βασικό συστατικό παραμένει το μεράκι. Ακόμη και το ψωμί εδώ ζυμώνεται και ψήνεται καθημερινά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που καίει συνέχεια 50 χρόνια τώρα. Αργά το απόγευμα γεμάτοι με πλήθος όμορφων εικόνων επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τρίπολη - Παν Μαλεβης - Άγιος Πέτρος - Άνω Δολιανά - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την ιστορική Ιερά Μονής της Παναγίας της Μαλεβής ένα ιστορικό μοναστήρι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το χωριό Άγιος Πέτρος, στις πλαγιές του όρους Πάρνωνα (900μ). Η ονομασία Μαλεβή προέρχεται από την τοπική ονομασία της κορυφής του Πάρνωνα, Μαλεβός. Σύμφωνα με την παράδοση, η πρώτη μονή ιδρύθηκε κατά τον 8ο αι. (περί το 717 μ.Χ.) σε διαφορετική όμως θέση από την σημερινή και πιο συγκεκριμένα σε ένα προστατευμένο σημείο στην τοποθεσία "Κανάλοι". Τον 10ο αιώνα ένας τσοπάνος, σύμφωνα πάντα με το θρύλο, ανακάλυψε την εικόνα της Παναγίας μέσα σε θάμνους και έτσι αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον της θρησκευτικής κοινότητας για τη Μονή. Λίγα χρόνια αργότερα επαργυρώθηκε η θαυματουργή, μυροβλήζουσα εικόνα της Παναγίας, έργο πιθανόν του Ευαγγελιστή Λουκά. Στις αρχές του 17ου αι. η μονή λειτουργούσε, αφού το 1609 οι τουρκικές αρχές έδωσαν την άδεια να ανοικοδομηθεί ερειπωμένη εκκλησία στον Πλάτανο. Τα επόμενα χρόνια στην μονή μόνασε ο Άγιος Νείλος ο μυροβλήτης (κατά κόσμον Νικόλαος Τερζάκης, †1651), ο οποίος αργότερα ασκήτευσε στο Άγιο Όρος.Στις 8 Μαΐου 1786 οι Τούρκοι πυρπόλησαν την μονή. Κατά τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, ο ηγούμενος της μονής, Καλλίνικος Τσιαμούρης, έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρείας και βοήθησε αρκετά ως γιατρός πολλούς αγωνιστές και τον Δημήτριο Υψηλάντη. Το 1826 ο Ιμπραήμ Πασάς κατέστρεψε τη μονή. Χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, οι Γερμανοί βομβάρδισαν την μονή, γιατί εκεί στεγαζόταν νοσοκομείο που βοηθούσε τους αντάρτες του Πάρνωνα.

Συνεχίζουμε για τον Άγιο Πέτρο, ένα ορεινό χωριό (961μ) χτισμένο στη βόρεια πλευρά του το οποίο έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Τον 18ος αι. γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη λόγω του εμπορίου, με πληθυσμό τότε σχεδόν 4.000 κατοίκους και πάμπολλα αρχοντικά - πυργόσπιτα. Είναι κατάφυτος από έλατα, καρυδιές και άλλα δέντρα, έχει πολλά νερά με αρκετές βρύσες και χαρακτηριστική είναι η ομώνυμη εκκλησία του19Ο αι.. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας στην γραφκή κεντρική πλατεία του χωριού. Τέλος το μεσημέρι φθάνουμε στα Άνω Δολιανά που βρίσκεται στο νότιο περίγυρο της πεδιάδας της Τρίπολης, εκτείνεται σε υψόμετρο μεταξύ των 950 και 1.050 μέτρων και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά με βορεινή έκθεση, απλωμένος σε δύο γειτονιές και περιβαλλόμενος από ρεματιές και μικρούς καταρράκτες. Ιδιαίτερη αξία έχει η πανοραμική θέα από το σημείο, καθώς μοιάζει με μπαλκόνι. Γεύμα  έξ ιδίων σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάση για ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ BOUTIQUE 4* στο κέντρο της Τρίπολης σε δίκλινο δωμάτιο
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία, σε μπουφέ ( σύνολο 3 )
 • Γεύματα καθημερινά (σύνολο 3) σε επιλεγμένα εστιατόρια
 • Ποτά στα γεύματα ( όπως περιγράφονται αναλυτικά στο ειδικό ένθετο )
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στo Οινοποιείo Σπυρόπουλου
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στo Οινοποιείo Καλογρή
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Φιλοδωρήματα

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ / GROUP

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

1

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

4 € / 2 €

---

2

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ

6 € / 5 €

---


ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Ορεινή Αρκαδία
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
14/10/2021 & 11/11/2021
ΓΕΥΜΑΤΑ
Δείτε Αναλυτικά τα Γεύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Παρατηρήσεις Αναχωρήσεις
4 285€ +50€ ANAKTORIKON 4* (ΤΡΙΠΟΛΗ) Ημιδιατροφή + Ποτά στα Γεύματα 3 Πρωινά + 3 Γεύματα 21/10 & 4/11

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Δείτε τις εκδρομές