logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210 33 11 900
4 Ημέρες

Βόλος - Πήλιο το Βουνό των Κενταύρων

4 Ημέρες
345€
4 ημέρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα - Βόλος - Άνω Λεχώνια - Γατζέα - Μηλιές - Βύζιτσα - Μακρυνίτσα - Πορταριά - Φάρμα Καραΐσκου


1η Ημέρα: Αθήνα - Κτήμα Χατζημιχάλη - Βόλος
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από μία ενδιάμεση μικρή στάση για ξεκούραση, φθάνουμε στο κτήμα - οινοποιείο Χατζημιχάλη. Εδώ θα ξεναγηθούμε στους αμπελώνες καθώς και στο ίδιο το Οινοποιείο παρουσιάζοντας την διαδικασία παραγωγής  από το σταφύλι στο κρασί. Θα ακολουθήσει και γευσιγνωσία των κρασιών του κτήματος.
Άφιξη το μεσημέρι στον Βόλο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα  είναι η μέρα που θα ενταχθούμε στο απόλυτο τοπικό πνεύμα, το τσίπουρο, ένα αυθεντικό αλκοολούχο ποτό το οποίο εκφράζει την τοπική ψυχή και κουλτούρα, και αποτελεί έναν καλό λόγο για τους ντόπιους κατοίκους να βρίσκονται όλοι μαζί.
Το μεσημεριανό τραπέζι μας θα είναι γεμάτο από αρώματα και γεύσεις της τοπικής κουζίνας στο παραδοσιακό παραδοσιακό τσιπουράδικο < Τα φιλαράκια >. Θα μάθουμε τα πάντα για τους γνωστούς θαλασσινούς μεζέδες, αυτούς που συνοδεύουν το τσίπουρο, σερβιρισμένους σε μικρές μερίδες ώστε να μοιράζονται, παρόμοια με τα Ισπανικά τάπας. Όλη η διαδικασία είναι μια αληθινή γαστρονομική τελετή, η οποία δεν έχει σκοπό ούτε να μεθύσεις ούτε να αισθάνεσαι γεμάτος, αλλά να παρατείνει την κοινωνική επαφή και την ευχάριστη διάθεση όσο το περισσότερο γίνεται. Όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο πολλούς μεζέδες έχεις την ευκαιρία να γευτείς, ο καθένας είναι διαφορετικός αλλά όλα μαζί αποτελούν ένα ιδανικό σύνολο. Το τσίπουρο έχει ρίζες από το βουνό Άθως καθώς ήταν μια έμπνευση από τους Έλληνες Ορθόδοξους μοναχούς και ένας πρώιμος, βιώσιμος τρόπος για να χρησιμοποιούν τα αποθέματα των σταφυλιών τον 14ο αιώνα. Έγινε γνωστό όταν οι Έλληνες μετανάστες  από την Μικρά Ασία ήρθαν στην Θεσσαλία και μαζί τους έφεραν μια από τις γαστρονομικές τους συνήθειες. Για εμάς, το τσίπουρο δεν είναι μόνο ένα αυθεντικό αλκοολούχο ποτό αλλά και η απόλυτη έκφραση της τοπικής ψυχής και κουλτούρας, και αποτελεί  τον καλύτερο λόγο για να βρισκόμαστε όλοι σε μια παρέα. Η γεύση των τοπικών πιάτων μαζί με ένα ποτήρι τσίπουρο, καθώς ακούμε μουσική, θα σας ενσωματώσει στην γνήσια καθημερινότητα της περιοχής.
Το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και για μία πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βόλος - Άνω Λεχώνια - Γατζέα - Μηλιές - Βύζιτσα
Μετά το πρωινό μας νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο Μικρό Τρένο, τον Μουτζούρη όπως λεγόταν κάποτε. Σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χλμ και χρόνου περίπου 90 λεπτών η μοναδική στάση γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα. Από την στιγμή που θα ακούσουμε το πρώτο σφύριγμα του Μουτζούρη, θα αισθανθούμε πως όχι απλά θα ταξιδέψουμε γύρω από το Πήλιο, αλλά και στον χρόνο. Το μικρό τρένο του Πηλίου δεν έχει αλλάξει καθόλου από την πρώτη φορά που τοποθετήθηκε στις ράγες, το 1895. Σε αυτό το ταξίδι θα μαγευτούμε από την γαλάζια θάλασσα του Παγασητικού κόλπου, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τα καταπράσινα δέντρα του Πηλίου. Θα αισθανθείτε το μεγαλείο της φύσης και θα βιώσετε με όλες σας τις αισθήσεις την κληρονομία της πατρίδας των Κενταύρων. Οι ελιές, οι οποίες βρίσκονται στις ράγες του τρένου, στέκονται εκεί ανεπηρέαστες από  τον χρόνο τονίζοντας την παρουσία των ντόπιων στην περιοχή. Έπειτα στις Μηλιές με την εκπληκτική θέα, περπατώντας στα πέτρινα μονοπάτια, θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την οποία είναι χτισμένα όλα τα χωριά στο Πήλιο. Από την πρώτη κιόλας ματιά γίνεται αντιληπτό ότι εκεί βρίσκεται ένα χωριό, λες και το τοποθέτησε  θεός, σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του Πηλίου. Το ελληνικό πνεύμα εκφράζεται μέσα από το ιστορικό χωριό των Μηλιών. Η δημόσια βιβλιοθήκη φιλοξενεί έγγραφα από την εποχή του Ελληνικού Διαφωτισμού και την συμβολική σημαία των Ελλήνων, που χρησιμοποιούσαν κατά την διάρκεια της Επανάστασης ενάντια των Τούρκων. Η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κεντρική πλατεία του χωριού δεν έχει αλλάξει καθόλου με το πέρασμα των αιώνων και αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα της ελληνικής παράδοσης. Μόλις την επισκεφτούμε, θα μαγευτούμε από το ακουστικό και αρχιτεκτονικό της σχέδιο.

Συνεχίζουμε πλέον από εκεί με το λεωφορείο μας θα φτάσουμε στο τελικό μας προορισμό, την Βυζίτσα, ένα μικρό χωριό κρυμμένο στα δάση όπου εκεί ζούσαν οι Κένταυροι θα μείνουμε έκπληκτοι από την ευημερία της φύσης σε αυτό το μικρό και εκθαμβωτικό χωριό. Φανταστείτε το αποτέλεσμα όταν η εμπειρία και γενναιοδωρία των ντόπιων συνδυαστούν με όλα τα καλούδια και τα προιόντα τους. Τα γοητευτικά αρχοντικά στην Βυζίτσα καθώς διασχίζεται τους πλακόστρωτους δρόμους, τα καταπληκτικά πέτρινα συντριβάνια και οι λευκοί πύργοι διακοσμημένοι με τις διάσημες πέτρες του Πηλίου, ταιριάζουν με το γαλήνιο τοπίο και το κάνουν απλά φανταστικό. Το μεσημέρι, οι τοπικές νοικοκυρές του Αγροτουριστικού συνεταιρισμού < Εσπερίδες > θα μας μυήσουν στο γαστρονομικό πάνθεον της κουζίνας του Πηλίου, με γεύσεις και αρώματα του αυθεντικού τοπικού τρόπου μαγειρέματος, με συνταγές που διαδίδονται από γενιά σε γενιά. Μην παραλείψουμε να συμπληρώσουμε στην λίστα των συστατικών, την αγάπη που δείχνουν οι ντόπιοι για την γη τους  και για τους ανθρώπους που μοιράζονται το φαγητό τους. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βόλος - Μακρυνίτσα - Πορταριά - Φάρμα Καραΐσκου
Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Μακρυνίτσα, ‘ Το μπαλκόνι του Πηλίου’ με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Πηλίου και την καταπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Είναι γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της, τα οποία είναι χτισμένα αμφιθεατρικά. Θα κάνουμε μια περιήγηση στα μονοπάτια του ιστορικού χωριού και κάτω από την σκιά των πλατανιών στην κεντρική πλατεία με τα τραπεζάκια και τον ωραιότατο ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου ( 1792 ), θα μάθουμε όλα τα μυστικά του! Πίσω από την εκκλησία θα δροσιστούμε στην μαρμάρινη κρήνη ¨Λιοντάρια¨ η  ¨Αθάνατο νερό¨ έργο του 1809 και το παλιό καφενείο με την τοιχογραφία του Θεόφιλου από το 1910 με θέμα την ανάπαυλα του πρωτοκλέφτη Κατσαντώντη μετά την μάχη στα Τζουμέρκα. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Πορταριά την αρχόντισσα του Πηλίου με τα παραδοσιακά αρχοντικά και το μαγικό μονοπάτι των Κενταύρων. Σε κάθε γωνιά αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά της. Η Πορταριά αποτελούσε το κέντρο πολιτισμού και γνώσης στο Πήλιο με πολλά παραδοσιακά αρχοντικά Θεσσαλομακεδονικού ρυθμού να βρίσκονται ακόμα εκεί για να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Το Αθανασσάκιο νηπιαγωγείο ( από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα ) , το Αρχοντικό Ζούλια ( το οποίο λειτουργούσε ως επαγγελματικό σχολείο για κορίτσια ), η σχολή Τσιποτίου ( σήμερα, το Δημαρχείο ), η Παναγία Πορταρέα ( 1273 ) μερικά από τα σημαντικά μνημεία. Συνεχίζουμε για την βιολογική φάρμα << Καραίσκου >> ακριβώς έξω από το χωριό όπου θα μυηθούμε στην τοπική γαστρονομία με ένα μάθημα μαγειρικής. Σε αυτό το μάθημα μαγειρικής, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς να φτιάχνετε αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές από το βουνό Πήλιο, χρησιμοποιώντας βιολογικά λαχανικά από τον κήπο της φάρμας με την βοήθεια των τοπικών νοικοκυρών. Εδώ στην Πορταριά σε μία τοπική παραδοσιακή ταβέρνα θα αφεθούμε το μεσημέρι στην γαστρονομία του Πηλίου που είναι η επιτομή της μεσογειακής κουζίνας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βόλος - Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα - Μουσείο Πόλης - Αθήνα
Μετά το πρόγευμά μας θα έχουμε το πρωινό μας ελεύθερο χρόνο  να κάνουμε  μια βόλτα στην παραλιακή ζώνη της πόλης απολαύοντας τον καφέ μας, να δούμε το Δημαρχείο, το χάλκινο ομοίωμα της Αργούς  που υπενθυμίζει την Αργοναυτική εκστρατεία και τον μύθο του Ιάσωνα, το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, το πάρκο Αναύρου την γέφυρα που συνδέει την προκυμαία με τον λιμενοβραχίονα κ. α.

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών. Στόχος του είναι αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και να συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της. Το Εργοστάσιο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Στις εγκαταστάσεις του, η παραγωγική διαδικασία έχει ανασυντεθεί βήμα προς βήμα:  βαγονέτα, δεξαμενές αργίλου, τριβεία, πρέσες, κοπτήρες, ξηραντήρια, η επιβλητική κάμινος Hoffmann,  καθώς και τελικά προϊόντα, τούβλα και κεραμίδια διαφόρων τύπων. Έτσι, το Εργοστάσιο Τσαλαπάτα «λειτουργεί» ξανά, ζωντανεύοντας, όλα τα στάδια της παραγωγής πλίνθων και κεράμων, την καθημερινή ζωή των εργατών που δούλευαν στο εργοστάσιο. Η γνωριμία σας με την πλινθοκεραμοποιεία γίνεται πιο άμεση με τις μακέτες και το πλούσιο εποπτικό υλικό που διαθέτει.

Ακολουθεί μια μικρή περιήγηση στο Μουσείο της πόλης του Βόλου που στεγάζεται στο κτήριο της πρώην καπναποθήκης Παπάντου στα Παλιά Βόλου. Στο ισόγειο λειτουργούν χώροι περιοδικών εκθέσεων κι εκδηλώσεων, πωλητήριο και αναγνωστήριο. Κάτω από την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων διατηρούνται και είναι ορατά στον επισκέπτη τμήματα αγωγών υδάτων, οι οποίοι χρονολογούνται στα μεταβυζαντινά χρόνια ( 6ος -7ος αιώνας μ.Χ ). Περιλαμβάνει επίσης αντικείμενα, φωτογραφίες και τεκμήρια κάθε είδους και μορφής, που αφορούν την ιστορία και τη φυσιογνωμία του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Χρονικά εκτείνεται σε όλη την περίοδο από την ενσωμάτωση του Βόλου στο Ελληνικό κράτος (1881) έως σήμερα.

Το μεσημέρι προαιρετικά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μία τελευταία τσιπουροκατάσταση σε κάποιο παραδοσιακό τσιπουράδικο της πόλης αποχαιρετώντας όπως αρμόζει την πρωτεύουσα την Μαγνησίας. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PARK 4* στο κέντρο του Βόλου σε δίκλινο δωμάτιο
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, σε μπουφέ (σύνολο 3)
 • Γεύματα καθημερινά (σύνολο 3) σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια – ταβέρνες
 • Ποτά στα γεύματα ( όπως περιγράφονται αναλυτικά στο ειδικό ένθετο )
 • Είσοδος και γευσιγνωσία στο Οινοποιείο – Κτήμα Χατζιμιχάλη
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Εισιτήριο για το τραινάκι του Πηλίου ( Μουντζούρη )
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Φιλοδωρήματα

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ / GROUP

ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

1

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

2 € / 1 €

1 €

2

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

4 € / 2 €

2 €

ΣΥΝΟΨΗ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Βόλος - Πήλιο
ΔΩΜΑΤΙΑ
Μονόκλινο, Δίκλινο, Τρίκλινο
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ημιδιατροφή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
14/10/2021 & 11/11/2021
ΓΕΥΜΑΤΑ
Δείτε Αναλυτικά τα Γεύματα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο Ξενοδοχεία
ή παρόµοια
Διατροφή Παρατηρήσεις Αναχωρήσεις
4 345€ +65€ PARK 4* (ΒΟΛΟΣ) Ημιδιατροφή + Ποτά στα Γεύματα 3 Πρωινά + 3 Γεύματα 14/10 & 11/11

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 • ΔΙΑΜΟΝΗ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Δείτε τις εκδρομές